I augusti fick vi en ny basist till bandet. Det handlar om Joakim 'Jocke' Agnemyr från Göteborg. Jocke har tidigare spelat med bandet Dynazty från Stockholm och under våren 2019 spelat med Dee Snider på hans vårturné i Europa och Sydamerika. Varmt välkommen Jocke! :)

poptimisterna partyband promoNu är den nya promobilden för Poptimisterna Partyband äntligen färdig. Den är gjord av Samuel Nilsson som för tillfället studerar på konsthögskola i Hjo. Bilden skall pryda hemsida, facebook, ny affisch och kanske lite andra roliga saker. Vi tycker väldigt mycket om bilden och vad de olika udda prylarna som ligger och dräller på scenen står för får ni gärna försöka gissa. :)

Niklas Lychou, PoptimisternaSedan september består numera Poptimisterna av fem medlemmar. Senast in, på sång och gitarr, hittar vi Niklas Lychou från Säffle. Efter en smygspelning tillsammans med bandet i augusti plus ett par rep gjorde han sin debutspelning med Poptimisterna fre 22 sept på The Bull Bar i Karlstad.
Niklas, som är 46 år (fast känner sig som 25 och ser ut som sjutton enligt honom själv), började spela gitarr redan som 6-åring. Han gick på musikgymnasiet i Karlstad och senare på Berklee College of Music i Boston. De tidiga musikaliska favoriterna var Elvis och The Beatles vilket svängde över till mer hårdrock i tonåren. Under gymnasietiden upptäckte han fusion och artrock. Frank Zappa blev en stor influens. Bland gitarrister som influerat hittar vi främst Steve Vai, men även Yngwie Malmsteen, Steve Morse, Richie Blackmore m.fl.
I ett 20-tal musikaluppsättningar på Säffleoperan har Niklas under åren medverkat antingen som tekniker, musiker eller sångare. Han har spelat i alla möjliga sammanhang inom pop, rock, hårdrock, irländskt, visor m.m.
Vid sidan om Poptimisterna är han idag aktiv i MagNiFZnt (en trubadurduo där han tillsammans med Magnus Liljeqvist tolkar Frank Zappa akustiskt) samt att han framför musik tillsammans med sin dotter Moa.
I Poptimisterna kommer Niklas, förutom att dela gitarrbördan tillsammans med Ulf Klenfeldt, att ta hand om om en del leadsång samt stämsång.
Vi hälsar Niklas Lychou varmt Välkommen till Poptimisterna!

Östervallskogs HembygdsgardCa två mil norr om Töcksfors i Värmland, ungefär 500 meter från norska gränsen, ligger en oansenlig liten hembygdsgård i Östervallskogs socken. Östervallskog är inget ställe man bara hamnar i. Samhället har ca 500 invånare utspritt på 14,9 kvadratkilometer och det ligger inte vid någon större genomfartsled. En liten landsväg ringlar sig genom det vackra landskapet på väg till, som det kan kännas, ingenting.
Men bygden lever i allra högsta grad. I detta lilla samhälle har vi i Poptimisterna ett av årets höjdargig på tidigare nämnd hembygdsgård. Varje år i slutet av juli anordnas Östervallsdansen och för vår del är det nionde året på raken. Folk går man ur huse. Folk bussas från både Töcksfors och Årjäng. Folk tar sig dit med traktor, cykel, till fots och plötsligt är hembygdgården fylld till brädden med glada, festsugna människor. Stället lever upp till rena folkparksstämningen med allt som hör därtill.
Årets Östervallsdans hålls den 29:e juli så känner Du för att vara med om en höjdarkväll med glada människor, musik och vacker natur, Välkommen dit!

Östervallsdansen på Facebook

poptimisternaEfter att vi under ett par år spelat med vikarie på bas har nu Urban Jönsson, som tidigare spelat med bandet mellan 2004 och 2011, kommit tillbaka som fast medlem sedan mars 2017.
Vi har smugit igång lite under våren, nu senast med ytterligare ett gig på The Bull Bar i Karlstad fredag den 12 maj. Det känns verkligen som en nystart och en nystart är det. Vi kommer att utöka repertoaren och se över det mesta som kan ses över under sommaren, samtidigt som vi fortsätter att spela på diverse ställen, för att till hösten göra en storsatsning med bandet som, enligt målsättningen, är meningen att ta bandet till nästa nivå i Nöjes-Sverige. Med andra ord, ett större, bättre, bredare och mer giggande Poptimisterna Partyband än vad folk varit vana vid under tidigare år.

Första giget på The Bull Bar, och första giget med nya laguppställningen i bandet under Långfredagen flöt på som smör. Stort Tack till både publik och personal!

Det var rep i söndags igen. Det är sällan vi repat såpass mycket på kort tid, men nu känner sig den nya sättningen (Caermith, Peter, Ulf & Urban) redo att ta titeln Sveriges Bästa Coverband :)

Det känns som evigheter sen vi spelade offentligt i Karlstad, men nu är det dax! Ni styr stegen mot The Bull Bar på Långfredagen 14/4 och vi står för Partyt!

Nu är vår nya webbsida öppnad! Så här ser den ut :)

Nu har vi tagit steget på riktigt och blivit moderna män! Vi finns på Instagram. Följ oss vetja! www.instagram.com/poptimisterna