Östervallskogs HembygdsgardCa två mil norr om Töcksfors i Värmland, ungefär 500 meter från norska gränsen, ligger en oansenlig liten hembygdsgård i Östervallskogs socken. Östervallskog är inget ställe man bara hamnar i. Samhället har ca 500 invånare utspritt på 14,9 kvadratkilometer och det ligger inte vid någon större genomfartsled. En liten landsväg ringlar sig genom det vackra landskapet på väg till, som det kan kännas, ingenting.
Men bygden lever i allra högsta grad. I detta lilla samhälle har vi i Poptimisterna ett av årets höjdargig på tidigare nämnd hembygdsgård. Varje år i slutet av juli anordnas Östervallsdansen och för vår del är det nionde året på raken. Folk går man ur huse. Folk bussas från både Töcksfors och Årjäng. Folk tar sig dit med traktor, cykel, till fots och plötsligt är hembygdgården fylld till brädden med glada, festsugna människor. Stället lever upp till rena folkparksstämningen med allt som hör därtill.
Årets Östervallsdans hålls den 29:e juli så känner Du för att vara med om en höjdarkväll med glada människor, musik och vacker natur, Välkommen dit!

Östervallsdansen på Facebook